Archiefbeeld van Het Baggerfestival in Sliedrecht.
Volledig scherm
Archiefbeeld van Het Baggerfestival in Sliedrecht. © Milan Rinck

Maatregelen vanwege verwachte hitte op Sliedrechts Baggerfestival: ‘Extra water en ehbo’

Sliedrecht Watertappunten, extra ehbo-ers én een tekstkar in de Kerkstraat. Een aantal maatregelen die de gemeente Sliedrecht neemt voor het ‘snikhete’ Baggerfestival zaterdag. Het wordt heet tijdens het dorpsfeest. Weersvoorspellingen zeggen: boven de 30 graden. ,,Dus sowieso gaat het hitteprotocol van kracht”, zegt woordvoerder Peter Smit.

,,Er zijn watertappunten, extra EHBO-ers, extra eten en drinken voor de crew. Bij alle horecapunten worden flesjes water verkocht. Daarnaast krijgen de EHBO-ers extra instructies, zodat ze oververhitting nog beter kunnen herkennen. In de Kerkstraat komt een tekstkar die mensen erop wijst goed te drinken. En sociale media wordt ingezet om die boodschap over te brengen”, zegt Smit. 

Er is verder een vaste EHBO-post op het Dokter Langeveldplein en een Rode Kruis-bus bij het Baggermuseum. De veiligheidsregio (GHOR) overlegt nog met de organisatie van het festival of meer maatregelen nodig zijn. Bijvoorbeeld: later alcohol schenken (pas wanneer het heetste moment van de dag voorbij is), een extra EHBO-post en/of meer watertappunten. ,,Ook gaan we met artsen na of de Obstacle Run bij de haven nog veilig uitgevoerd kan worden in de te verwachte hitte. Of dat die wellicht alleen in aangepaste vorm door kan gaan.”

Muziek tijdens Het Baggerfestival.
Volledig scherm
Muziek tijdens Het Baggerfestival. © Milan Rinck

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!