Volledig scherm
Het dier is niet alleen in een mandje in de bosjes achtergelaten, ook is het van ‘dringende medische zorg onthouden’. © Louterbloemen

Louterbloemen zoekt eigenaar in bosjes gedumpte kat met ontstoken poot: ‘Meld je!’

Dierentehuis en dierenambulance Louterbloemen is naarstig op zoek naar de eigenaar van een bijna uitgedroogde gedumpte kat met ontstoken poot, die maandagavond in een reismandje in de bosjes werd gevonden door een wandelaar op de Dordtse Merwekade. ,,De eigenaar doet er verstandig aan zich vóór morgen 10.00 uur te melden.” 

Het dier is niet alleen in een mandje in de bosjes achtergelaten, ook is het van ‘dringende medische zorg onthouden’. De rood-witte kater, die volgens het bijgevoegde briefje de naam Mojojito draagt en in maart 2016 is geboren, was vrijwel uitgedroogd, heeft een zwaar ontstoken voorpoot en ingegroeide nagels. ,,Wie kan er voor mij zorgen, want mijn baasje kan het niet meer. Alvast bedankt”, staat verder op het briefje op het mandje te lezen. 

Quote

Laatst hadden we konijnen in een doos, kittens bij het grof vuil. Het gebeurt helaas nog steeds veel te vaak

Een wandelaar trof het ongechipte dier in het reismandje maandagavond laat aan en belde meteen de dierenambulance. Waarschijnlijk had de eigenaar een dierenartsrekening niet kunnen betalen. ,,De kat was erg bang, nog steeds trouwens. Ook was hij bijna uitgedroogd. Het is heel angstig voor een dier om dit mee te maken. Dit is natuurlijk niet de manier om een probleem op te lossen”, zegt Mirjam Addiks, directrice van Louterbloemen. 

,,Het belangrijkste is dat de kat nu kan bijkomen en dat hij de juiste zorg krijgt. Wij zouden graag zien dat de eigenaar zich vrijwillig meldt. Dan kunnen we vragen naar de reden van de dumping en kijken of we er met elkaar uit kunnen komen”, zegt Addiks, die zich haast te melden: ,,Als iemand de eigenaar kent van de kat, mag dit ook bij ons worden gemeld. Wij hebben de plicht het door te geven bij de dierenpolitie. Maar als wij even met de eigenaar spreken van te voren, dan scheelt dat wel.” 

Zomerdumpingen

In de zomer worden altijd relatief vaak dieren gedumpt. Ook in de Drechtsteden. ,,Echte cijfers hebben we niet. Maar we zien het zeker vaker in de zomer, ja”, zegt Addiks. ,,Deze zomer? Laatst hadden we konijnen in een doos, kittens bij het grof vuil. Het gebeurt helaas nog steeds veel te vaak.” 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken?Schrijf je hier in!