Waterpret in het Sliedrechtse zwembad.
Volledig scherm
Waterpret in het Sliedrechtse zwembad. © COR DE KOCK

Lekker plonzen in het zwembadwater, het mocht vandaag weer

UPDATEOp de op één na warmste Hemelvaartsdag ooit willen veel mensen natuurlijk niets liever dan een plons nemen in verkoelend zwembadwater. En hoera, dat mocht vandaag ook weer. Tenminste: in het bad in de Sportboulevard in Dordrecht, zwembad De Lockhorst in Sliedrecht en het water in Sportcentrum Blokweer in Alblasserdam. 

Sliedrecht had de primeur van het eerste buitenbad in de regio dat opende:  kinderen van 8 tot 12 jaar mochten vanmiddag vrij zwemmen. Reserveren was niet nodig: er kwamen 50 kinderen terwijl er ruimte was voor 65 kinderen. ,,Maar het is wel heel gezellig’', aldus zwemonderwijzeres Ria de Kloe: ,,De kinderen kunnen gewoon lekker samen bezig zijn, alleen tot het personeel moeten ze afstand houden. dat gaat prima.’’ de enige teleurstelling voor de kinderen was dat de glijbaan niet in gebruik was. dat had een reden: ,,Dan zouden we de trap na elk kind moeten desinfecteren.’’  

Het Dordtse zwembad ging vorige week donderdag als eerste in de regio weer open voor bezoekers. In alle zwembaden zijn maatregelen genomen om te voorkomen dat mensen te dichtbij elkaar in de buurt kunnen komen. Onder meer verplichte looproutes, beperkt aantal zwemmers en een reserveringssysteem moeten hier voor zorgen. 

Ook het natuurwater in de Alblasserwaard was erg populair vandaag.
Volledig scherm
Ook het natuurwater in de Alblasserwaard was erg populair vandaag. © COR DE KOCK