Volledig scherm
Het Leger des Heils in Kromhout © Rinie Boon

Leger des Heils: Verhuizing goed verlopen

De verhuizing van de dagopvang van het Leger des Heils naar het Kromhout is goed verlopen. Dat zegt Linze de Jong namens de hulporganisatie.

Op de oude locatie aan de Dubbeldamseweg Noord is het nu leeg. De daklozen hielpen vanochtend zelf een handje mee om de laatste spullen te verhuizen. In een paar uur tijd was de klus geklaard.

De dagopvang zit voortaan op dezelfde locatie als de nachtopvang. Bewoners van het Kromhout die al overlast ervoeren, zaten daar niet op te wachten. Een actiecomité probeerde de verhuizing tevergeefs tegen te houden.

Vandaag bleven acties vooralsnog uit, aldus De Jong. ,,We hopen dat de bewoners met ons in gesprek willen gaan, zodat we naar hun zorgen kunnen luisteren en tot oplossingen kunnen komen.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

  1. Ex-doelman FC Dordt Leeuwenburgh keept in 'droomland’ opeens voor 60.000 man
    SPORT

    Ex-doel­man FC Dordt Leeuwen­burgh keept in 'droomland’ opeens voor 60.000 man

    Voormalig FC Dordrecht doelman Peter Leeuwenburgh (seizoen 2015-2016) wurmde zich anoniem door de Nederlandse straten, maar wordt nu dagelijks herkend in miljoenenstad Kaapstad. De reden: de doelman bezorgde Cape Town City vorig jaar een grote prijs door in de Zuid-Afrikaanse bekerfinale twee strafschoppen te keren. ,,Dat is wel even wennen, maar ik vind het altijd leuk om met iemand op de foto te gaan hoor.''