Het Leger des Heils in Dordrecht.


Kromhout overlast Leger des Heils dagopvang

© Foto: Milan Rinck / Milan Rinck Photography
Volledig scherm
Het Leger des Heils in Dordrecht. Kromhout overlast Leger des Heils dagopvang © Foto: Milan Rinck / Milan Rinck Photography

Leger des Heils Dordrecht richt aparte locatie in voor zieke cliënten

Het Leger des Heils in Dordrecht richt een aparte locatie in voor cliënten die ziek zijn of zich niet lekker voelen, in verband met het coronavirus. 

,,We zijn de afgelopen weken al extra alert geweest", vertelt een woordvoerder van het Leger des Heils. ,,Zeker in de nachtopvang, letten we altijd goed op hygiëne en of er niemand ziek is of klachten heeft.” Nu gaat de opvang voor daklozen nog een stukje verder. Mensen die griepverschijnselen hebben of zich niet lekker voelen, worden naar een aparte locatie gebracht, zodat ze niet in aanraking komen met mensen in de dag -en nachtopvang. ,,Die cliënten willen we dan niet in de buurt van de grote groep hebben.” 

Ook staat er een verpleegkundige 24 uur per dag stand-by, om cliënten te controleren als er vermoedens zijn van corona of andere ziekteverschijnselen. ,,Die heeft op haar beurt weer nauw contact met de GGD-arts.” Die GGD-arts brengt ook iedere vrijdag een bezoek aan de opvang. ,,Dat is vandaag dus ook gebeurd. En hij heeft geen gekke dingen gezien.”

In de dag -en nachtopvang van het Leger des Heils aan het Kromhout in Dordrecht zijn nooit 100 cliënten tegelijk op één plek, verzekert de woordvoerder. ,,Maar we zijn natuurlijk hier ook continu aan het kijken wat het virus voor onze locaties en mensen betekent.”