Marco Stam is in gesprek met leerlingen van de Prins Bernhardschool.
Volledig scherm
Marco Stam is in gesprek met leerlingen van de Prins Bernhardschool. © Victor van Breukelen

Leerlingen krijgen lesje van wethouder over respect

Marco Stam stond gisteren voor de klas in de Prins Bernardschool in Dordrecht. De wethouder sprak tijdens het lesuurtje met de leerlingen van de basisschool over respect.

Normaal gesproken laat Marco Stam van zich horen tijdens gemeenteraadsvergaderingen in het stadhuis. Gisteren liet de Dordtse wethouder zich van een hele andere kant zien. Hij ging met leerlingen in gesprek over het thema respect. Aanleiding voor de les van gistermiddag was de Week van Respect, die nu aan de gang is.

Pesten en discriminatie

Tijdens de zestig minuten durende les ging hij met de klas in gesprek over lastige onderwerpen als religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie. Vooral de vraag hoe zij daar zelf aan kunnen bijdragen, kwam voorbij.

De themaweek is een initiatief van de Respect Education Foundation. Die zet zich in voor in voor een sociaal veilige samenleving, waarin kinderen en jongeren zich thuisvoelen en waar zij actief aan deelnemen.

Nog meer gastlessen

Ook burgemeester Wouter Kolff en de wethouders Piet Sleeking en Rik van der Linden verzorgen later deze week een gastles op een Dordtse school.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!