Voorzitter Leo Wijnbelt (links) van Voedselbank Nederland in gesprek met Matthijs van Muijen van de Dordtse vestiging in de voedselhal aan de Provincialeweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Leo Wijnbelt (links) van Voedselbank Nederland in gesprek met Matthijs van Muijen van de Dordtse vestiging in de voedselhal aan de Provincialeweg. © Victor van Breukelen

Landelijk meer klanten voor Voedselbank, in Dordrecht geen coronastijging

Het aantal Nederlanders dat gebruik maakt van de Voedselbank is het afgelopen jaar met 8 procent gegroeid. De Dordtse voorzitter Leo Wijnbelt denkt dat het daarmee nog niet gedaan is. Hij bereidt zich voor op een landelijke toename van 50 procent. Opmerkelijk: in Dordrecht zijn evenveel klanten als vóór de coronacrisis.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.