Volledig scherm
MEE organiseerde vorig jaar nog een bijeenkomst voor mantelzorgers. © Rinie Boon

Laatste keer 100 euro op bankrekening Dordtse mantelzorgers

Mensen die in 2019 langer dan drie maanden of meer dan acht uur per week mantelzorg hebben verleend aan een inwoner van de gemeente Dordrecht kunnen een mantelzorgwaardering aanvragen. Voor het laatst krijgen ze 100 euro op hun bankrekening gestort. 

Een aanvraag indienen kan tot 30 november van dit jaar. Dat kan door een formulier te downloaden op de website www.meemantelzorg.nl, en dat ingevuld op te sturen naar MEE, dat de waardering namens de gemeente uitreikt. Dordtenaren die in aanmerking komen krijgen 100 euro op hun bankrekening gestort van de gemeente.

Het is de laatste keer dat Dordtenaren op deze manier de mantelzorgwaardering krijgen. Vanaf volgend jaar krijgen mantelzorgers gratis de zogenoemde Dordtpas, ter waarde van 40 euro, toegestuurd. Daar wordt dan vervolgens 60 euro aan tegoed op bijgeschreven, waarmee je uitjes kunt maken of korting krijgt.

Gehalveerd

Voorheen kregen mantelzorgers 200 euro van de gemeente, maar dat bedrag is vorig jaar gehalveerd. Reden is het groeiend aantal mantelzorgers, waardoor de kosten voor de waardering te hoog werden. Begin 2019 telde Dordrecht zo’n 2500 mantelzorgers.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Van wit-roze spekblokken tot vozen op de ligwei, herinneringen aan het buitenbad van De Hoge Devel
    PREMIUM

    Van wit-roze spekblok­ken tot vozen op de ligwei, herinnerin­gen aan het buitenbad van De Hoge Devel

    Het nieuws dat het buitenbad van De Hoge Devel in Zwijndrecht met de verbouwing van het zwembad na 55 jaar verdwijnt, riep talloze verontwaardigde reacties op. Jan van Geloof (66), Hendrik Boer (75) en Wouter Eenhoorn (65) halen herinneringen op aan ‘hun bad’. Het snoepkraampje van het Develpaviljoen bijvoorbeeld, badjuffrouw Ali en bussen vol Rotterdammers die op bezoek kwamen.