Volledig scherm
Het logo van Burger King is voorlopig nog niet te zien in Sliedrecht. © anp

Komst Burger King naar Sliedrecht blijft ongewis

Hoewel de vestiging van een filiaal van Burger King in Sliedrecht al twee jaar geleden werd aangekondigd, blijft de komst daarvan vooralsnog ongewis.

Het fastfoodbedrijf heeft bij de gemeente wel al een verzoek gedaan om een reclamemast te mogen plaatsen bij Baanhoek West langs de A15, maar een datum waarop het restaurant zou opengaan kan een woordvoerder niet geven. ,,Dat is nog niet bekend’’, laat zij weten. Evenmin kan ze zeggen of er van uitstel uiteindelijk geen afstel komt en het filiaal überhaupt wel komt.

In mei 2017 maakte de gemeente bekend dat Burger King er zou komen. De bouw zou in 2018 starten, maar werd uitgesteld.

Zoals gezegd gaan de voorbereidingen voor reclame langs de snelweg wel door. Samen met het duurzame tankstation Greenpoint op dezelfde lap grond is een aanvraag gedaan voor een reclamemast.

Wisselende beelden

Die mast zal overigens geen overlast gaan geven voor de woonomgeving. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van het CDA-gemeenteraadslid Vincent Prins.

Volgens het bestuur wordt het bord maximaal vijftien meter hoog en is het onvergelijkbaar met de hoge (licht)reclamemasten verderop langs de A15. ‘Er is geen sprake van wisselende beelden, terwijl de verlichte delen zijn gericht op de A15 en het onverlichte deel naar Baanhoek West’, schrijft het college.

Die is opgelucht. ,,Gelukkig komt er in de wijk Baanhoek-West geen hoge reclamemast met wisselende beelden’’, zegt hij. Eerder bleek bij de andere masten dat dit wisselen hinder geeft in woonkamers van waaruit de mast te zien is.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken?  Schrijf je hier in!