Volledig scherm
Jazz en wereldmuziekzangeres Nadia Basurto is te gast bij Sunday Jazz. © RV

Kerst en jazz gaan prima samen, vindt de Sliedrechtse Big Band Blast

Kerst en jazz gaan prima samen, vindt de Sliedrechtse Big Band Blast. En als je daar bijzondere solisten mee in het zonnetje kan zetten is het dubbel feest.

De Big Band Blast geeft zondag in zalencentrum De Lockhorst twee beginnende talentvolle zangers een podium tijdens Sunday Jazz: Nadia Basurto en Maik van der Groes. De in Barcelona geboren Basurto is in 2012 als jazz- en wereldmuziekzangeres cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. ,,Omdat muziek altijd mijn kompas is bij beslissingen heb ik veel ervaring opgedaan met optredens in diverse landen. Begeleiden, inspireren en geïnspireerd raken door anderen in wat mijn passie is, is een geweldige beloning. Ik heb een solocarrière als jazz-zangeres waarmee ik in verschillende samenstellingen optreed'', vertelt ze.

Maik van der Groes studeerde klassiek saxofoon aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Daarnaast volgde hij zanglessen aan het conservatorium bij Ivar Costanoble. Als zanger zingt hij nu in verschillende orkesten, waaronder de fanfare van de Koninklijke Landmacht en het orkest van de marechaussee.

Kansen

De Sliedrechtse Big Band Blast won verschillende prijzen, waaronder de eerste prijs van het Hoofddorp International Big Band Concours in 2017. De band geeft fanatieke en getalenteerde muzikanten een kans om samen jazzmuziek te maken onder leiding van Nils van Haften. Hij werkt hard aan arrangementen en oorspronkelijke composities. Bij de Sunday Jazz optredens, die zo'n drie keer per jaar worden gegeven, wordt het orkest aangevuld met bekende solisten uit de jazzwereld. Onder meer Carlo de Wijs, Bert Boeren en Angelo Verploegen waren eerder te gast.

Het kerstoptreden begint zondag om 15.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Firma De Vries aan de Kerkbuurt 25 in Sliedrecht en aan de kassa van De Lockhorst, gelegen aan de Sportlaan 1.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!