Volledig scherm
© Google Maps

Kerk aan de Oudendijk in Dordt staat te koop

De Rehobothkerk aan de Oudendijk in Dubbeldam staat te koop. Het gebouw is sinds 2015 in handen van Henk Stok.

Die renoveerde het en zette er de Dordtse Rehoboth Gemeente op. Zaken als tv's en smartphones zijn in die kerk taboe. Zijn plan om er ook een basisschool te starten, kwam nooit van de grond.

Stok laat weten het gebouw te verkopen omdat het volgens hem geen meerwaarde meer heeft. De meeste kerkbezoekers komen uit de regio, zegt hij. ,,Slechts eentje komt uit Dordrecht. En zelf ben ik verhuisd naar Langerak. De kerkdiensten worden nu gehouden in Giessenburg en Strijensas.''

Wat er na verkoop met het gebouw gebeurt, maakt hem niet uit. ,,De kerk is Gods volk, niet het gebouw. Al zitten we op een graswei, dat kan allemaal. Wij hebben dit pand toevallig gebruikt als godsdienstig gebouw.'' De Rehobothkerk staat te koop voor bijna vierenhalve ton.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Organisatie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtingen’
    PREMIUM

    Organisa­tie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtin­gen’

    Vergeefs gekomen bezoekers, die zich wezenloos zoeken en er niets van begrijpen. Handelaren die zich herinneren hoe ze eerder onder erbarmelijke omstandigheden hun spulletjes wel aan de man mochten brengen. Dordtse ondernemers, die vrezen dat de stad veel goodwill verspeeld heeft. Onbegrip alom voor de afgelasting van de Dordtse kerstmarkt zaterdag en zondag. Maar organisator Gerben Baaij en burgemeester Wouter Kolff zijn er heilig van overtuigd dat het niet anders kon.