Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Justitie verdenkt 23-jarige Dordtenaar van heroïne-productie

Als in een Zwijndrechtse woning op 3 juni dit jaar de wc-pot met sterk chemisch ruikend bruin water overstroomt, stapt de politie op zoek naar de bron bij de bovenburen naar binnen. Daar zit een 22-jarige Dordtenaar op zijn knieën op de grond, met zijn handen in de lucht: ,,Ik ben hier alleen maar om schoon te maken!”

De politie denkt daar anders over, door wat zij verder in het huis aantreft: een gasbrander, turksepizzapannen, lege ‘ponypacks’ en zo’n 95 kilo paracetamol en cafeïne. Oftewel; voorbereidingsmiddelen voor het versnijden van heroïne. Die drug wordt overigens niet gevonden, wel een kleine hoeveelheid cocaïne - maar daar zijn de versnijdingsmiddelen dan weer niet voor aanwezig.

  1. Van wit-roze spekblokken tot vozen op de ligwei, herinneringen aan het buitenbad van De Hoge Devel
    PREMIUM

    Van wit-roze spekblok­ken tot vozen op de ligwei, herinnerin­gen aan het buitenbad van De Hoge Devel

    Het nieuws dat het buitenbad van De Hoge Devel in Zwijndrecht met de verbouwing van het zwembad na 55 jaar verdwijnt, riep talloze verontwaardigde reacties op. Jan van Geloof (66), Hendrik Boer (75) en Wouter Eenhoorn (65) halen herinneringen op aan ‘hun bad’. Het snoepkraampje van het Develpaviljoen bijvoorbeeld, badjuffrouw Ali en bussen vol Rotterdammers die op bezoek kwamen.