Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Peter Koster/AD

Jongeren krijgen bekeuring vanwege overtreden samenscholingsverbod

Vier jongeren kregen zondagavond een bekeuring omdat ze het samenscholingsverbod in Hendrik-Ido-Ambacht overtraden. Dat meldt de politie.

Het samenscholingsverbod werd in mei ingevoerd voor de locaties Sophiapromenade, Sophiapark en het scholencluster De Volgerlanden. Burgemeester Jan Heijkoop stelde dit verbod in om overlast tegen te gaan. De politie had namelijk enkele keren in moeten grijpen.

Het samenscholingsverbod in het winkelgebied Sophiapromenade en bij het scholencluster geldt dagelijks van 19.00 tot 07.00 uur. In het Sophiapark is het verboden om met meerdere mensen bij elkaar te komen tussen 22.00 en 07.00 uur.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hendrik-Ido-Ambacht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Onderzoeker mediawijsheid: ‘Veel jongeren zijn bezorgd om hun online-tijd’
    Even Vragen Aan

    Onderzoe­ker mediawijs­heid: ‘Veel jongeren zijn bezorgd om hun online-tijd’

    Liefst 56 procent van de jongeren tot 21 jaar (vooral meisjes) heeft met zichzelf afgesproken om minder tijd online door te brengen. Bijna 30 procent gebruikt een app om inzicht te krijgen in hoeveel tijd achter de schermen van mobieltjes, tablets en dergelijke doorgebracht wordt. Twee derde heeft de piepjes van pushberichten uitgezet. Dat ontdekte Jeroen van der Laan uit Hendrik-Ido-Ambacht, onderzoeker mediawijsheid aan het Hoornbeeck College bij een onderzoek onder 2200 leerlingen van verschillende scholen.