Met de uitbreiding van het onderzoek naar Dordrecht en Asfalt Productie in Nijmegen denkt de Onderzoeksraad ‘bredere lessen te kunnen leren’ die ook toepasbaar zijn op andere regio’s.
Volledig scherm
PREMIUM
Met de uitbreiding van het onderzoek naar Dordrecht en Asfalt Productie in Nijmegen denkt de Onderzoeksraad ‘bredere lessen te kunnen leren’ die ook toepasbaar zijn op andere regio’s. © Jeffrey Groeneweg

Is Chemours een gevaar voor de gezondheid van omwonenden? Dat wordt nu eindelijk onderzocht

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat de veiligheid van omwonenden van fabriek Chemours in Dordrecht onderzoeken. Er wordt onder meer bekeken in hoeverre er rekening is gehouden met gezondheidseffecten voor omwonenden bij het toestaan en controleren van langdurige industriële uitstoot. ,,Dit is heel groot nieuws!”

  1. Fokker breidt uit met hallen en campus, gemeente Papendrecht steekt er wéér miljoenen euro’s in
    PREMIUM

    Fokker breidt uit met hallen en campus, gemeente Papen­drecht steekt er wéér miljoenen euro’s in

    Fokker gaat uitbreiden in Papendrecht. Op het Slobbengors komen nieuwe bedrijfshallen met ook een bedrijfscampus. De luchtvaarttoeleverancier krijgt daarbij opnieuw de helpende hand van de gemeente Papendrecht. Die steekt maximaal 16 miljoen euro, waarvan 12 miljoen als lening, in het bedrijf. De verwachting is dat deze investering zorgt voor 500 tot 825 extra banen en een aanjager wordt van nog meer werkgelegenheid.