Sophiapromenade Ambacht.
Volledig scherm
Sophiapromenade Ambacht. © ZHZ Actueel

Ingrepen van politie lijken voor rust te zorgen bij de Sophiapromenade in Ambacht

Na de herhaaldelijke incidenten op de Sophiapromenade in Hendrik-Ido-Ambacht van de laatste tijd, waarbij grote groepen jongeren voor allerlei overlast zorgden, is het volgens de politie een stuk rustiger geworden. 

,,Het algehele beeld is dat het de afgelopen weekends relatief rustig was op de Sophiapromenade. De aanpak tot nu toe heeft dus gelukkig wel effect gehad’’, vertelt teamchef Kees Geers.

Ingrijpen

De politie greep afgelopen maand tot twee keer toe in op de plek, die onder (hang)jongeren van Ambacht en Zwijndrecht erg in trek is. Na opruiende teksten op sociale media om te rellen, dreigde de boel uit de hand te lopen en grepen politie en gemeente hard in. 

Daarbij werden enkele jongeren gearresteerd en kregen tientallen anderen een brief van de burgemeester. Ook ontvingen ouders van leerlingen uit de hoogste klassen van de basisschool een brief met informatie over wat zich afspeelt in het dorp. Soms hingen er kinderen van amper 10 jaar rond.

Een andere maatregel tegen de onrust was het afkondigen van een samenscholingsverbod op tijdstippen in de avond en nacht op de Promenade en twee andere (hang)plekken. Die gingen afgelopen woensdag in. Na twee weken waarschuwen worden overtreders nu op de bon geslingerd.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hendrik-Ido-Ambacht en omstreken? Schrijf je hier in!