Volledig scherm
Het nepwapen werd gevonden op het Erasmusplein. © Politie Drechtsteden-Buiten

In Papendrecht gevonden vuurwapen blijkt neppistool

De politie in Papendrecht is vanochtend uitgerukt vanwege een melding over een vuurwapenvondst. Opnieuw bleek het te gaan om een balletjespistool, laat wijkagent Richard Stuij weten. 

De melder liet de politie weten dat er een vuurwapen lag bij het Erasmusplein in Papendrecht. Ter plaatse bleek het geen echt vuurwapen te zijn, maar een balletjespistool. ,,Veelal zijn deze pistolen nauwelijks van echt te onderscheiden. Ook al worden ze verkocht als speelgoed’’, schrijft de wijkagent bij een foto van het pistool. 

Eerder deze maand rukte de politie in Papendrecht ook al uit vanwege een nepwapen. Toen had iemand alarm geslagen omdat er vanuit een tuin werd geschoten. Een week eerder werd nog een medewerker van een Sliedrechtse pizzeria opgepakt omdat hij op zijn werk met een nepwapen rondliep

De politie waarschuwt al langer voor het gebruik van dit soort - vaak niet van echt te onderscheiden - speelgoedwapens. Omdat vooraf niet kan worden ingeschat of een wapen echt op nep is, wordt elke melding serieus genomen en moeten agenten mensen met een wapen benaderen volgens het protocol ‘gevaarlijke personen'.  ,,Dat kan enorme impact hebben’’, zei een Dordtse wijkagent daar al eens over. 

Politievakbond ACP pleitte er eerder al voor dat speelgoedpistolen altijd een felle kleur zouden moeten hebben

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Een parkeergarage onder de Spuiboulevard is een duur grapje, maar het onderzoeken waard
    PREMIUM
    COLUMN

    Een parkeerga­ra­ge onder de Spuiboule­vard is een duur grapje, maar het onderzoe­ken waard

    Veel reacties ontving ik naar aanleiding van mijn column van gisteren over de voorgenomen ‘totaalrenovatie’ van de Spuiboulevard. Daarin gaf ik aan dat ik het een gemiste kans van dit gemeentebestuur zou vinden als men ‘gedreven door bouwdrang’ al te drastisch zou overgaan tot het autovrij (of -luw) maken van de Spuiboulevard met de bedoeling hier huizen, appartementen én een nieuw Stadskantoor neer te zetten.