Volledig scherm
PREMIUM
Kees Thies © Maartje Brockbernd

Ik zag ineens weer hoe het hier had kúnnen zijn. En dat deed me tóch wel weer pijn

Column‘Zo... dát ziet er lekker uit.’ Het was oprecht mijn eerste reactie toen ik in mijn krant die artist impression zag van het beoogde eindresultaat van de transformatie van het (nu nog) regiokantoor aan de Noordendijk. 

Het appartementencomplex Volt, dat in 2021 zal worden opgeleverd, krijgt een moderne, aantrekkelijke gevel met veel glas en hout en op de een of andere manier krijg ik daar warme gevoelens bij. Nu hou ik eigenlijk vooral van, laten we zeggen, wat meer gewaagde nieuwbouw (het mag de ogen best een beetje uitdagen wat mij betreft), maar dat is hier zeker niet het geval. In tegendeel zelfs: het oogt allemaal wat conservatief, je zou het zélfs een tikkie tuttig kunnen noemen, maar het totaalplaatje oogt zeer uitnodigend.