Royal IHC in Kinderdijk krijgt er een concurrent bij in Amsterdam. ,,We wensen iedereen alle succes toe’’, zegt een woordvoerder van het bedrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Royal IHC in Kinderdijk krijgt er een concurrent bij in Amsterdam. ,,We wensen iedereen alle succes toe’’, zegt een woordvoerder van het bedrijf. © Archieffoto Cees van der Wal

IHC en Damen krijgen hypermoderne concurrent in de hoofdstad

Scheepsbouwers Royal IHC uit Kinderdijk en Damen Shipyards in Gorinchem krijgen er een concurrent bij. Peter Versluis, eigenaar en ceo van scheepsbouwer Veka in Werkendam, begint met een aantal oud topbestuurders van IHC en Damen een eigen werf in de haven van Amsterdam.

 1. Ed: lefgozer met een hart van goud…
  PREMIUM
  COLUMN

  Ed: lefgozer met een hart van goud…

  Ed Mientjes is dood, zo kreeg ik gisteren van diverse mensen te horen… van Sterrenburgers vooral, die woensdagochtend op zijn vaste bankje nabij het winkelcentrum wat bloemetjes aantroffen met daarbij een keurig, door het Leger des Heils geschreven, overlijdensbericht. Er stond zelfs, als wrang eerbetoon, een blikje Heineken op ‘zijn’ bankje, maar dát was al snel verdwenen… gejat denk ik. Ed zou, toen hij nog ‘onder ons’ was, woest geweest zijn over zó’n laffe daad.
  Dordrecht
 1. Reacties op verplaatsing van weekmarkt en afvalpasjes: ‘Te idioot voor woorden. Mag wat kosten’
  lezersbrieven

  Reacties op verplaat­sing van weekmarkt en afvalpas­jes: ‘Te idioot voor woorden. Mag wat kosten’

  Ik lees de column van Kees Thies over het verplaatsen van de vrijdag en zaterdagmarkt van Statenplein naar Grote Markt. Dat is een mooie gedachte, maar het werkt niet. Waar laat je geparkeerde auto’s - bewoners aan de Grote Markt willen niet - en aan- en afvoer met vrachtwagens en bestelbussen? En de opbouwers van de kramen beginnen op donderdag tegen 17.00 uur en dan moet de Grote Markt autovrij zijn tot zaterdagavond 20.00 uur. De ruimte is te klein daar. En niet naar vroeger kijken, toen waren het echt kramen, nu zijn het verplaatsbare winkels. Het is gewoon geduld hebben, de markt verdwijnt vanzelf omdat staangeld duurder wordt en inkomsten lager. Voordat er in Dordrecht echt iets verandert, ben je op ambtelijk niveau vijf tot tien jaar verder. L. de Koning Vaals
  Dordrecht