De huisartsenpost in Dordrecht.
Volledig scherm
De huisartsenpost in Dordrecht. © RV

Huisartsenpost opent extra ‘coronalocaties’ in Sliedrecht en Zwijndrecht

De huisartsenpost in Dordrecht heeft vanwege het coronavirus nevenvestigingen geopend in Sliedrecht en Zwijndrecht. Patiënten met luchtwegklachten die wijzen op corona worden niet gezien binnen de eigen huisartsenpraktijk, maar op een aparte locatie. Dit moet het risico op besmetting voor andere patiënten verkleinen.

Een kleine twee weken geleden ging de huisartsenpost in Dordrecht al 24 uur per dag open om de patiëntenstromen te scheiden en de druk bij reguliere huisartspraktijken in de Drechtsteden en West-Alblasserwaard te verlagen.

Sinds kort is er ook een aparte locatie gevestigd in Sliedrecht, in sporthal De Lockhorst aan Sportlaan 1. In Zwijndrecht gaat het om de voormalige spoedeisende hulp van het Albert Schweitzer ziekenhuis. 

Deze werkwijze moet tevens zorgen voor een besparing op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes.

Bellen

Mensen moeten overdag nog steeds hun eigen huisarts bellen, ook met klachten als koorts, neusverkoudheid, hoesten en keelpijn. Als tijdens dat gesprek blijkt dat de klachten wijzen op corona, kan de huisarts de patiënt doorverwijzen naar één van de aparte locaties.