Een artist impression van het te bouwen hospice
Volledig scherm
Een artist impression van het te bouwen hospice © Hospice De Cirkel

Hospice in Papendrecht moet nog dit jaar openen

Hospice De Cirkel in Papendrecht opent eind 2020 de deuren voor terminaal zieke mensen uit de regio Alblasserwaard. Bouwbedrijf VORM is gestart met de bouw op het perceel aan de Roerdomp.

Het hospice en VORM tekenden dinsdag de aannemingsovereenkomst, waarmee de bouw officieel van start kan. Het bouwbedrijf doneerde daarbij een bedrag van 25.000 euro aan De Cirkel. ,,De bouw van het hospice is een dankbaar initiatief dat wij hebben omarmd en we zijn trots hieraan mee te mogen werken”, zegt directeur Daan van der Vorm over de geste.

Tekst gaat verder onder de foto.

Daan van der Vorm en Hans Meurs (directeuren van VORM) overhandigen Ad van Driel (bestuursvoorzitter) en
Annelies de Back (bestuurslid) van hospice De Cirkel de cheque ter waarde van 25.000 euro.
Volledig scherm
Daan van der Vorm en Hans Meurs (directeuren van VORM) overhandigen Ad van Driel (bestuursvoorzitter) en Annelies de Back (bestuurslid) van hospice De Cirkel de cheque ter waarde van 25.000 euro. © VORM

De Cirkel heeft al een vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht. De vestiging in Papendrecht krijgt straks zes bewonerskamers. Het hospice wordt duurzaam en gasloos gerealiseerd en krijgt zonnepanelen, een warmtepompinstallatie en balansventilatie.

Laatste levensfase

Hospice De Cirkel is een plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts, familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. Het hospice heeft al zo'n vijftig aanmeldingen van vrijwilligers voor de nieuwe vestiging.