Volledig scherm
Honderden Dordtenaren hebben donderdagavond in de kantine van DFC het condoleanceregister voor Paul Pluijmert (23) ondertekend. © Rinie Boon

Honderden mensen tekenen condoleanceregister in Breda doodgestoken ‘Paultje’

Honderden Dordtenaren hebben vanavond in de kantine van DFC het condoleanceregister voor Paul Pluijmert (23) ondertekend.

De belangstelling  om medeleven te betuigen met de tragische dood van de Dordtenaar was zo groot dat er een lange rij stond om de kantine in te komen. Onder de belangstellenden talloze clubgenoten van Pluijmert, maar ook vrienden en vertegenwoordigers van andere voetbalverenigingen in de stad.

Nummer 5

De club heeft het wedstrijdshirt van ‘het kind van de club’ met rugnummer 5 ingelijst aan de wand gehangen. Zaterdagmiddag speelde hij nog een wedstrijd voor DFC. Zijn rugnummer wordt nooit meer aan iemand uitgegeven, zei trainer Danny Slegers eerder deze week al.

De linkspoot uit het eerste elftal van de Dordtse voetbalclub werd in de nacht van zaterdag op zondag in Breda doodgestoken, na een avondje stappen. Toen hij en zijn vriendengroep op een taxi terug naar Dordrecht stonden te wachten zagen ze dat een Bredanaar (36) iemand een klap gaf. Toen zij hem daarop aanspraken, kwam de man hun kant op en stak Pluijmert neer. Hij overleed kort daarna. De Bredanaar zit sindsdien vast op verdenking van doodslag.

Woensdagavond was er een besloten bijeenkomst, ook in de kantine. Ook toen was de belangstelling groot. De uitvaart van ‘Paultje’, zoals de Dordtenaar door zijn vrienden werd genoemd is zaterdag. Alle wedstrijden van DFC op die dag zijn afgeblazen.