De hoek van de De la Reystraat en de Toulonselaan in Dordrecht, waar 25 augustus vorig jaar een heftig schietincident plaatsvond, waarbij twee agenten en een aanvankelijke verdachte gewond raakten.
Volledig scherm
PREMIUM
De hoek van de De la Reystraat en de Toulonselaan in Dordrecht, waar 25 augustus vorig jaar een heftig schietincident plaatsvond, waarbij twee agenten en een aanvankelijke verdachte gewond raakten. © ANP

Hoe kon ‘verwarde man’ dienstwapen van agent afpakken en daarna drie mensen neerschieten?

OM maakt reconstructieVan de heftige schietpartij in Dordrecht afgelopen zomer, waarbij de mogelijk verwarde Niels W. (39) een dienstwapen van een politieagent afpakte en vervolgens twee agenten én een Poolse man neerschoot, is een reconstructie gemaakt door het Openbaar Ministerie. ,,Ik heb momenteel even niets te zeggen”, verklaarde de verdachte gelaten.

  1. Slachtoffer (24) schietpartij Dordrecht ligt in coma, vriend woedend: ‘Hij kreeg veel te laat hulp’
    PREMIUM

    Slachtof­fer (24) schietpar­tij Dordrecht ligt in coma, vriend woedend: ‘Hij kreeg veel te laat hulp’

    De 24-jarige Michal, één van de twee Poolse mannen die zijn opgepakt bij de heftige Dordtse schietpartij en kort daarna vrijgelaten omdat ze onschuldig bleken, ligt nog in coma in het ziekenhuis. Hij werd drie keer door een kogel geraakt. Volgens zijn vriend Mariusz (34) kan hij zeer waarschijnlijk nooit meer lopen. Hij is verdrietig, maar vooral woedend op de politie: ,,Michal kreeg veel te laat medische hulp én de enige reden dat wij zijn opgepakt is omdat we Pools zijn.”