Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen leggen knuffels en bloemen neer voor de woning in Sterrenburg waar zich maandagavond een gezinsdrama afspeelde. © EPA

‘Heel Dordrecht kleurt zwart na dit drama’

Een dag na het familiedrama in Sterrenburg heerst er vooral onbegrip. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Een antwoord op die vraag hebben omwonenden niet. Het enige wat ze kunnen doen, is steun zoeken bij elkaar.

Zo druk als het maandagavond was in de Heimerstein, zo rustig is het de ochtend erna. Af en toe loopt er iemand langs: de hond uitlaten, op weg naar het werk. Er hangt een gelaten sfeer in de straat. Het huis waar zich een avond eerder een afschuwelijk drama voltrok, is afgezet met politielint. Agenten houden de wacht. Alleen dat - en de journalisten in de straat - herinneren ’s morgens vroeg aan het drama dat zich een avond eerder in het rijtjeshuis afspeelde.

  1. Van wit-roze spekblokken tot vozen op de ligwei, herinneringen aan het buitenbad van De Hoge Devel
    PREMIUM

    Van wit-roze spekblok­ken tot vozen op de ligwei, herinnerin­gen aan het buitenbad van De Hoge Devel

    Het nieuws dat het buitenbad van De Hoge Devel in Zwijndrecht met de verbouwing van het zwembad na 55 jaar verdwijnt, riep talloze verontwaardigde reacties op. Jan van Geloof (66), Hendrik Boer (75) en Wouter Eenhoorn (65) halen herinneringen op aan ‘hun bad’. Het snoepkraampje van het Develpaviljoen bijvoorbeeld, badjuffrouw Ali en bussen vol Rotterdammers die op bezoek kwamen.