Volledig scherm
De man werd tot drie keer toe betrapt op het drinken van alcohol in het openbaar. © Shutterstock

Hardleerse man krijgt gebiedsverbod van twee weken voor centrum

Een man heeft het deze week wel erg bont gemaakt in de Dordtse binnenstad. Na drie keer betrapt te zijn op openbare dronkenschap, kreeg hij een gebiedsverbod van twee weken opgelegd. 

De man kreeg maandag al een waarschuwing van de politie voor het drinken van alcohol in het openbaar en het veroorzaken van overlast. Vervolgens werd hij een dag later opnieuw betrapt terwijl hij alcohol nuttigde in de binnenstad. Handhavers gaven hem daarop een wijkverbod van twee dagen. 

De man was blijkbaar erg hardleers en werd diezelfde avond wederom drinkend aangetroffen in het centrum. ,,Ditmaal gooide hij zelfs zijn blikje in de Spuihaven’’, vertelt woordvoerder Mark Benjamin. De overlastgever kreeg daarom een gebiedsverbod van twee weken opgelegd en daar bovenop een boete voor onder meer openbare dronkenschap.

Omdat de man in de binnenstad verblijft, heeft hij wel een soort ontheffing, legt Benjamin uit. ,,Hij krijgt een kaartje mee met een looproute. Zo kan hij toch naar de locatie waar hij heen moet, maar hij moet zich wel aan die route houden.’’ 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!