Halt-medewerker Hester Havelaar werkt vanuit het politiebureau in Zwijndrecht en ontvangt daar normaliter de jongeren en hun ouders. De gesprekken verlopen door het virus nu via beeldcommunicatie zoals Skype. Links wijkagent Rob Vollaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Halt-medewerker Hester Havelaar werkt vanuit het politiebureau in Zwijndrecht en ontvangt daar normaliter de jongeren en hun ouders. De gesprekken verlopen door het virus nu via beeldcommunicatie zoals Skype. Links wijkagent Rob Vollaard. © Victor van Breukelen

Halt is steeds vaker te vinden op politiebureaus: ‘Ik heb liever dat kinderen van hun straf leren’

Halt krijgt in steeds meer regio's een eigen plek op het politiebureau. Volgens de organisatie, die minderjarigen na bepaalde misdrijven leerstraffen laat uitvoeren, leidt dat tot nauwere samenwerking met (wijk)agenten. Als gevolg daarvan komen er weer meer verwijzingen naar Halt.

  1. Parkeergarage deze zomer gesloopt voor transformatie Spuiboulevard: ‘Waar kan ik dan mijn auto kwijt?’
    PREMIUM

    Parkeerga­ra­ge deze zomer gesloopt voor transforma­tie Spuiboule­vard: ‘Waar kan ik dan mijn auto kwijt?’

    De sloop van parkeergarage Veemarkt in Dordrecht gaat komende zomer van start, samen met de gebouwen van de Belastingdienst en de Rabobank. Op deze plek zal het nieuwe Huis voor Stad en Regio komen. Het centrum blijft volgens de gemeente bereikbaar voor bezoekers, zo wordt er een gratis pendelbus ingeschakeld. Toch zijn bewoners ongerust: ,,Waar kunnen wij onze auto straks kwijt?”