Volledig scherm
Op verschillende punten in Dordrecht controleerde de politie uitvoerig. © Politie Dordrecht

Grote verkeerscontrole in Dordrecht: 627 boetes en 30.000 euro aan belastingen geïnd

In samenwerking met de Belastingdienst heeft de politie in Dordrecht een grote verkeerscontrole uitgevoerd. In totaal werden 17.000 voertuigen gecontroleerd. De controle vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag. 

Bestuurders werden gecontroleerd op snelheid, alcohol, belastingschuld en verschillende andere overtredingen. Dat leverde 627 boetes op voor te hard rijden. Twee bestuurders reden zo hard dat direct hun rijbewijs is afgenomen.

Eén bestuurder werd aangehouden voor het rijden onder invloed. Een andere kreeg een bloedtest, omdat hij verdacht werd van rijden onder invloed van drugs. 

Verder werd er voor ruim 31.000 euro aan openstaande belastingschulden geïnd. Elf auto's zijn in bewaring genomen, omdat bestuurders hun openstaande schuld niet konden betalen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Organisatie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtingen’
    PREMIUM

    Organisa­tie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtin­gen’

    Vergeefs gekomen bezoekers, die zich wezenloos zoeken en er niets van begrijpen. Handelaren die zich herinneren hoe ze eerder onder erbarmelijke omstandigheden hun spulletjes wel aan de man mochten brengen. Dordtse ondernemers, die vrezen dat de stad veel goodwill verspeeld heeft. Onbegrip alom voor de afgelasting van de Dordtse kerstmarkt zaterdag en zondag. Maar organisator Gerben Baaij en burgemeester Wouter Kolff zijn er heilig van overtuigd dat het niet anders kon.