Volledig scherm
De Engelenburgerbrug in Dordrecht. © Rinie Boon

GroenLinks: leg noodbrug Engelenburgerbrug volgend jaar neer bij Oranje Wit

Als het aan GroenLinks ligt wordt de tijdelijke brug die volgende maand over de Nieuwe Haven in Dordrecht wordt aangelegd, hergebruikt bij voetbalvereniging Oranje Wit.

De tijdelijke brug is nodig, omdat de Engelenburgerbrug een jaar afgesloten wordt vanwege renovatie. Die wordt voor 750.000 euro gehuurd.

Die club wil dat bij het sportpark een fietsbrug wordt aangelegd om de veiligheid voor fietsers op het parkeerterrein te verbeteren, maar die komt er niet wegens te duur. GroenLinkser David Timmer oppert daarom dit plan. ,,Misschien is het wel veel goedkoper om deze brug te kopen en daarna opnieuw te gebruiken. Hij schijnt eenvoudig kleiner gemaakt te worden.’’

Onderhoud

Hij vindt weinig weerklank bij andere partijen en ook wethouder Marco Stam ziet er niets in. ,,Waar moeten we de brug straks dan opslaan? En ook het onderhoud kost weer geld. Nee, kopen is niet verstandig.’’

De Dordtse politiek kan weinig anders dan akkoord gaan met de 8,5 miljoen kostende operatie aan de Engelenburgerbrug. Een bak geld, vindt ook Stam. Maar het kan volgens hem echt niet voor minder. Het werk begint volgende maand.