Henk Boot (68), zoon van onlangs overleden Ton Boot (98) uit Giessenburg met in zijn arm een stek van de heerlijk geurende roos van zijn vader.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Boot (68), zoon van onlangs overleden Ton Boot (98) uit Giessenburg met in zijn arm een stek van de heerlijk geurende roos van zijn vader. © Marlies Wessels

Giessenburgse oud-huisarts Ton Boot zou na TBC niet oud worden, maar dat ging toch anders

VAN WIEG TOT GRAFWie is er in Giessenburg niet op de wereld gezet door Ton Boot? De huisarts die er, samen met zijn vrouw Mien, de praktijk runde vanaf begin jaren ‘50 tot diep in de jaren ‘80 was dol op het begeleiden van bevallingen. Hoewel artsen dachten dat Ton, die vlak na de oorlog drie jaar lang leed aan tuberculose, niet oud zou worden, bewees de kwieke pensionado het tegendeel. 

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.