Volledig scherm
Het ongebruikte terrein aan de Noordendijk in Dordrecht wordt tijdelijk omgedoopt tot speeltuin en bloemenweide. © Cees Schilthuizen

Gesloopt scholencomplex aan Noordendijk doet voorlopig dienst als speeltuin en bloemenweide

Het braakliggende terrein van het gesloopte scholencomplex aan de Noordendijk in Dordrecht wordt tijdelijk ingericht als speeltuin en bloemenweide voor de Vogelbuurt.

,,Het is niet goed voor de buurt als zo’n groot terrein een paar jaar ontoegankelijk blijft liggen’’, legt projectleider Mojgan Irvani van de gemeente uit in de nieuwsbrief aan omwonenden.

De gemeente houdt donderdag 20 juni om 19.00 een tweede inwonersavond in basisschool De Regenboog. Daarbij kunnen omwonenden meepraten over de randvoorwaarden voor de toekomstige villawijk op het terrein. Bij een eerste bijeenkomst lieten ze weten dat er geen hoogbouw mag komen, maar veel gevarieerde woningtypen met veel groen.

Andere naam

Overigens noemt de gemeente de nieuwe villawijk niet langer Plan Tij 2. Bewoners van het naastgelegen Plan Tij hadden daar over geklaagd. Ook is Dordt niet van plan een kopie van Plan Tij te bouwen. Tijdens de eerste inwonersavond is een verkiezing gehouden en kregen de nieuwe namen Getijdepark en Balkengat de meeste stemmen. De gemeente wil eind dit jaar of begin 2020 de aanbesteding houden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!