Volledig scherm
PREMIUM
Bouwvakkers buiten bij het bordes aan het werk. © VICTOR VAN BREUKELEN

Gemeentehuis Alblasserdam wordt stapje voor stapje weer opgebouwd

Ambtenaren zwerven al maanden door Alblasserdam vanwege de ingrijpende verbouwing van het gemeentehuis in het dorp. Dat is compleet gestript om vanaf nu stapje voor stapje weer opgebouwd te worden. Van de vertrouwde kamers van burgemeester en wethouders op de bovenste verdieping wordt afscheid genomen. De bestuurders zitten straks gewoon tussen de ambtenaren in de kantoortuin met hun tabletje.

De hoge ramen van hun kamers blijven wel intact, omdat het een monument is. Dat geldt ook voor de 'luie trap' met de kenmerkende brede treden en dito leuning naar de eerste en tweede verdieping. ,,Zo'n statige trap was vroeger gebruikelijk”, weet wethouder Peter Verheij. ,,Je schreed als burger dan als het ware naar het gemeentebestuur, waarvoor men ontzag had. Die tijd ligt gelukkig al lang achter ons.”