Bloemen en knuffels bij de woning op de Heimerstein waar het schietincident plaatsvond.
Volledig scherm
Bloemen en knuffels bij de woning op de Heimerstein waar het schietincident plaatsvond. © ANP

Geen stille tocht voor slachtoffers van familiedrama in Dordrecht

De gemeente heeft in overleg met nabestaanden en de buurt besloten geen stille tocht te houden na het gezinsdrama van afgelopen maandagavond. Dat bevestigt de woordvoerder van burgemeester Wouter Kolff.

De burgemeester liet eerder deze week weten een stille tocht of andere vorm van herdenking mogelijk te maken als die behoefte er zou zijn. Na gesprekken met buurtbewoners en naasten van de slachtoffers is besloten hiervan af te zien.

De gemeente geeft als reden ook de andere momenten die er al zijn geweest om bij de tragedie stil te staan. Zo werd er dinsdagavond een herdenkingsdienst gehouden in de Ontmoetingskerk. In diezelfde kerk was vanmiddag een bijeenkomst voor kinderen en ouders van de school van Naiomy (8) en tot voor de zomer Nicolle (12).

Herdenkingsplekken

Verder hebben de scholen van de meisjes en hun moeder een herdenkingsplek ingericht. Ook op voetbalclub Wieldrecht, waar moeder Maryori en Nicolle speelden, is zo’n plekje. Morgen houden alle teams van de club bovendien een minuut stilte. Wie zijn of haar steun wil betuigen, kan tijdens openingstijden van het stadskantoor het condoleanceregister tekenen.

Het Dordtse familiedrama is inmiddels vier dagen geleden. Politieman Wendell (35) schoot zijn vrouw en dochters neer en vervolgens zichzelf. Hij gebruikte hiervoor zijn dienstwapen. De Rijksrecherche voert nog onderzoek uit naar de zaak.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!