De grote groepen ganzen, zoals hier bij Bleskensgraaf in de Alblasserwaard, zijn boeren een doorn in het oog, maar ganzenjager Arie den Hertog dreigt zich terug te trekken uit Zuid-Holland.
Volledig scherm
PREMIUM
De grote groepen ganzen, zoals hier bij Bleskensgraaf in de Alblasserwaard, zijn boeren een doorn in het oog, maar ganzenjager Arie den Hertog dreigt zich terug te trekken uit Zuid-Holland. © Cor de Kock

Ganzenjager heeft het helemaal gehad met Zuid-Hollandse regels

Ganzenjaagbedrijf Duke Faunabeheer heeft het helemaal gehad met de provincie Zuid-Holland. Eigenaar Arie den Hertog baalt zo van de bureaucratie, dat hij overweegt al zijn activiteiten hier te staken.

  1. Faunabeheer: Jagers moeten veel meer ganzen vergassen om snelle groei van populatie te beteugelen

    Faunabe­heer: Jagers moeten veel meer ganzen vergassen om snelle groei van populatie te beteugelen

    Jagers moeten de komende jaren veel meer ganzen doden om de opmars van de populatie tegen te gaan. Dat stelt de Faunabeheereenheid Zuid-Holland (FBE), waarin de jachthouders samenwerken. In 2020 werd een recordaantal van 75.000 ganzen in deze provincie omgebracht, maar dat blijkt onvoldoende zoden aan de dijk te zetten. Ook de getaxeerde schade aan landbouwgewassen, die inmiddels in de miljoenen euro's loopt, ligt hoger dan ooit.