Cláudio Braga.
Volledig scherm
Cláudio Braga. © BSR Agency

FC Dordrecht-trainer Braga dubt over de bezetting van de zijkanten: ‘Wekelijks een lastige puzzel’

SPORTFC Dordrecht hunkert na zes wedstrijden naar de eerste overwinning van het seizoen, al kan de ploeg van trainer Cláudio Braga wel bogen op een ongeslagen reeks van inmiddels drie wedstrijden. Met in die drie ontmoetingen telkens verdediger Fabian de Abreu aan het kanon. ,,Ontzettend leuk voor die jongen en de club, die de nek heeft uitgestoken om hem hierheen te halen’’, oordeelt Braga.

Quote

Van de zijkanten komt tot nu toe nog te weinig ondersteu­ning

Cláudio Braga

De Abreu zal het in het hart van de Dordtse defensie ook vanavond tegen NEC moeten stellen zonder de geblesseerde aanvoerder Daniël Breedijk. Tweede captain Jari Schuurman, die het duel bij FC Volendam vorige week miste, trainde wel weer volop mee met de Dordtse selectie, waardoor de bezetting van het middenveld ten opzichte van vorige week ook zou kunnen veranderen.

Braga's grootste twistpunt is de bezetting van de zijkanten tegen NEC. ,,Pedro Marques is een zekerheidje in de spits, maar van de zijkanten komt tot nu toe nog te weinig ondersteuning. Dat is wekelijks een lastige puzzel, omdat de spelers elkaar ook niet veel ontlopen.’’ Zeki Erkilinc is wel weer een optie aan de zijkant. Anass Achahbar werkt nog steeds toe naar maximale fitheid.

Kans

Ook de invulling van de positie van keeper is nog even in nevelen gehuld. Andries Noppert is nog steeds niet speelgerechtigd en dat zou betekenen dat Petar Stoskovic evenals in Volendam een kans krijgt. ,,Petar heeft zich in die wedstrijd ook goed staande gehouden’’, vindt Braga.

FC Dordrecht heeft een mooie serie resultaten in thuisduels tegen NEC staan. De Nijmegenaren komen toch weer als grote favoriet naar de Merwedstad. Braga: ,,Eén van de betere ploegen in de Keuken Kampioen Divisie. Een ploeg met kwaliteit, aanvallend vermogen, maar ook met de bereidheid om hard te werken zoals maandag tegen De Graafschap bleek.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!