Te zien was hoe hij de verdachte auto een heel eind van de plek waar het explosief werd neergelegd, parkeerde. Vervolgens met een tas van supermarkt Lidl 'aan de wandel ging’ om daarna een lang snoer uit te rollen en een explosief neer te leggen.
Volledig scherm
Te zien was hoe hij de verdachte auto een heel eind van de plek waar het explosief werd neergelegd, parkeerde. Vervolgens met een tas van supermarkt Lidl 'aan de wandel ging’ om daarna een lang snoer uit te rollen en een explosief neer te leggen. © Opsporing Verzocht

Explosief in woonwijk gelinkt aan vergisontvoering: ‘Daders vechten ruzie uit in heel Nederland’

Een explosief, gevonden in Hoensbroek begin deze maand, is naar alle waarschijnlijkheid te linken aan de vergisontvoeringszaak en de reeks heftige geweldsincidenten in Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Dit meldt de politie in het programma Opsporing Verzocht. ,,Het lijkt erop dat de dadergroep door heel Nederland een ruzie probeert uit te vechten waarbij omwonenden in woonwijken groot gevaar lopen.”

  1. Fokker breidt uit met hallen en campus, gemeente Papendrecht steekt er wéér miljoenen euro’s in
    PREMIUM

    Fokker breidt uit met hallen en campus, gemeente Papen­drecht steekt er wéér miljoenen euro’s in

    Fokker gaat uitbreiden in Papendrecht. Op het Slobbengors komen nieuwe bedrijfshallen met ook een bedrijfscampus. De luchtvaarttoeleverancier krijgt daarbij opnieuw de helpende hand van de gemeente Papendrecht. Die steekt maximaal 16 miljoen euro, waarvan 12 miljoen als lening, in het bedrijf. De verwachting is dat deze investering zorgt voor 500 tot 825 extra banen en een aanjager wordt van nog meer werkgelegenheid.