Enorme Meneer de Uil-knuffel krijgt tweede leven dankzij Nathalie uit Dordrecht

VIDEODe levensgrote Meneer de Uil, die afgelopen maanden bij supermarkt Plus ‘t Lam in Dubbeldam stond, verhuisde donderdag naar Arnhem. Vaste bezoeker Nathalie Degenhardt (20) kreeg voor elkaar dat zieke kinderen daar nu elke dag van de knuffel kunnen genieten.

,,Pap, hoe mooi zou het zijn als Meneer de Uil een vast plekje krijgt in het Ronald McDonald Huis?’’, opperde Nathalie tijdens één van hun dagelijkse supermarktbezoeken. Die knuffel van de Fabeltjeskrant hoort bij de spaarcampagne van de Plus. ,,Als wij er dan komen, dan kunnen we hem ook nog zien.’’ Vader Martin: ,,Ik dacht meteen: wauw, dat is een goed idee!’’

  1. PvdA Alblasserdam: ‘Voorlichting over vaccinatie mag best minder soft’

    PvdA Alblasser­dam: ‘Voorlich­ting over vaccinatie mag best minder soft’

    Als het aan de PvdA in Alblasserdam ligt, wordt de voorlichting van vaccinatie van kinderen voortaan veel confronterender. ,,Het mag best wat minder soft. In plaats van foto’s van kinderen met een vertrokken gezicht die een prik krijgen, kun je ook plaatjes van zieke kinderen laten zien’’, aldus gemeenteraadslid Wim van Krimpen vanavond. De vaccinatiegraad in Alblasserdam is één van de laagste in de regio.