De Hyundai Kona is een van de elektrische auto's waarmee de ANWB elektrisch rijden promoot.
Volledig scherm
De Hyundai Kona is een van de elektrische auto's waarmee de ANWB elektrisch rijden promoot. © Rinie Boon

Elektrische proefritten in Dordt: ‘Even wennen aan hoe stil de motor is’

Een proefritje in de nieuwste elektrische Volkswagen e-Golf, Hyundai Ioniq of Kona, Nissan Leaf of Opel Ampèra. Het kon vandaag tijdens een infomarkt over duurzaam vervoer op het Achterom, die de gemeente samen met de ANWB had georganiseerd.

De ANWB wil met de proefritten elektrisch rijden stimuleren. In Dordrecht kwamen meer dan 20 aanmeldingen binnen, volgens de ANWB. ,,De meeste mensen moesten vooral even wennen aan de hoge acceleratie en hoe stil de motor is.”

De ANWB had bovendien een simulator opgesteld waarin je kon ervaren hoe alcohol of afleiding door bijvoorbeeld de mobiele telefoon je reactievermogen en rijvaardigheid beïnvloedt.

Wijkhopper

Vanuit de gemeente was er onder meer aandacht voor de elektrische Wijkhopper, die sinds dit jaar in Sterrenburg, Crabbehof, Wielwijk en Dubbeldam rijdt. Chauffeur Sandra Kolmus is erg enthousiast. ,,Je bouwt echt een band op met je passagiers.” Dat zijn voornamelijk ouderen of mindervaliden. ,,Zij zijn er heel blij mij dat ze mobieler worden, en ik vind het ontzettend leuk om te doen. Ik rij elke dag met een big smile door Dordt.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!