Volledig scherm
PREMIUM
Het bankje op de dijk heeft een bijzondere betekenis gekregen voor de familie Schouten. © VICTOR VAN BREUKELEN

Eindelijk permanent herdenkplekje voor overleden Leonardo (17): ‘Echt schitterend’

Bij het zien van het gouden plaatje met zijn naam erop vloeiden er tranen bij de familie Schouten. Een jaar na zijn overlijden kreeg hun Leonardo een permanent gedenkplekje in de Crezéepolder.

Schitterend. Het is echt schitterend", zegt Cor Schouten (55) zachtjes terwijl hij zijn tranen probeert te bedwingen. Snikkend valt hij zijn vrouw Samantha (44) en zoon Giovanni (19) in de armen. Samen bekijken ze het subtiele bordje, met daarop de naam van Leonardo, zijn geboorte- en sterfdatum en de tekst Uit het oog, maar niet uit het hart. Ook zijn bijnaam prijkt op het plaatje: ,,Loco Lee, zo noemde zijn vrienden hem altijd."

  1. Zwijndrechtenaar hoort jaren cel eisen na bonje bij witwassen
    PREMIUM

    Zwijndrech­te­naar hoort jaren cel eisen na bonje bij witwassen

    Een 28-jarige Zwijndrechtenaar moet, als het aan justitie ligt, 42 maanden celstraf uitzitten. De man had samen met een man uit Vlaardingen geld van een phishing-organisatie wit gewassen. De Vlaardinger zou de Zwijndrechtenaar daarbij tot twee keer toe belazerd hebben. Uit woede daarover pleegde de leider van de organisatie samen met de Zwijndrechtenaar een overval op de belwinkel van de Vlaardinger in Rotterdam. Ze dreigden met een pistool en staken met een mes.