Het eerste brugdeel van de nieuwe Prins Clausbrug wordt geplaatst.
Volledig scherm
Het eerste brugdeel van de nieuwe Prins Clausbrug wordt geplaatst. © Victor van Breukelen

Eerste delen van Dordtse Prins Clausbrug op hun plek

Wekenlang stonden er al betonnen pilaren in het Wantij en nu staat er ook een ‘dak’ bovenop. De eerste onderdelen van de Prins Clausbrug worden vandaag op hun plek gehesen. 

 1. Deze foto van de Grote Kerk hield de gemoederen bezig, want wanneer is ‘ie eigenlijk gemaakt?
  PREMIUM
  DORDT EIGEN-AARDIG

  Deze foto van de Grote Kerk hield de gemoederen bezig, want wanneer is ‘ie eigenlijk gemaakt?

  In de Facebookgroep ’t Dordrecht van toen staan vaak foto’s waarvan gevraagd wordt waar en wanneer die gemaakt zijn. De groep heeft meer dan 16.000 leden en er staan 23.000 foto’s in. Zo ook een fraaie luchtfoto van de Grote Kerk en omgeving. Harm Alting, die de foto plaatste, uit de collectie van Roel Dijkstra, gemaakt door Bart Hofmeester, vroeg zich af wanneer die was gemaakt. Zou dat in de jaren 30 zijn, of in 1963?
 2. Ingenieurs kregen slechts 5 millimeter speling op het ontwerp van de 141 meter lange Prins Clausbrug: ‘Da’s niet veel hè’
  PREMIUM

  Ingenieurs kregen slechts 5 millimeter speling op het ontwerp van de 141 meter lange Prins Clausbrug: ‘Da’s niet veel hè’

  Leuk bedacht natuurlijk, om van de verbinding tussen de nieuwe Dordtse wijk Stadswerven en de historische binnenstad een architectonisch hoogstandje te maken. Maar het ragfijne ontwerp technisch perfect uitvoeren is een tweede. De ingenieurs van het Sliedrechtse Iv-Infra zijn daar wonderwel in geslaagd. Vanaf donderdag worden de eerste brugdelen geplaatst.
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.