Van Boxel (uiterst links op deze foto uit 1957) verdwijnt over een paar maanden uit het straatbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Van Boxel (uiterst links op deze foto uit 1957) verdwijnt over een paar maanden uit het straatbeeld. © Stadsarchief Dordrecht

Een hoop nieuwe suggesties voor het oudste bedrijf van Dordrecht, maar een winnaar hebben we nog niet

DORDT EIGEN-AARDIGDe zoektocht naar het oudste bedrijf van Dordrecht gaat door. Deze 100-plussers werden aangedragen door lezers van de rubriek Dordt Eigen-Aardig. Maar een winnaar hebben we nog niet.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Hoe de Ambachtse visboer Leendert van der Kuijl (29) dominee werd: ‘Ik werk nu met levende vissen’
  PREMIUM

  Hoe de Ambachtse visboer Leendert van der Kuijl (29) dominee werd: ‘Ik werk nu met levende vissen’

  Had dominee Leendert van der Kuijl (29) tien jaar geleden gevraagd hoe hij zijn toekomst zag. Waarschijnlijk was hij over de viswinkel in Hendrik-Ido-Ambacht begonnen, waar hij binnenkort mede-eigenaar van zou worden. Of over het gezin dat hij met zijn vrouw Enike zou stichten. Tot God doordrong in zijn leven en alles anders werd. Sinds deze week is hij dominee van de Gereformeerde Gemeente in Waarde. ,,Wat ik in de winkel deed had alles met dode vis te maken. Nu werk ik met levende vissen.”