Tijdens Popworks krijgen muzikanten tips om zich verder te ontwikkelen in hun carrière.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens Popworks krijgen muzikanten tips om zich verder te ontwikkelen in hun carrière. © Milan Rinck

Dromen van een doorbraak: ambitieuze muzikanten komen samen tijdens muzikantendag Popworks

Wat als je een geweldige muzikant bent, maar het doorbreken maar niet wil lukken? Om beginnende artiesten te inspireren, houvast te geven en nieuwe inzichten te bieden, hield de Popcentrale in Dordrecht in samenwerking met ToBe en Bibelot zondagmiddag Popworks 2020: een dag voor muzikanten die hun muziek tot een hoger niveau willen tillen.

Programmeur van de popcentrale Nevyn van Nugteren (23) vertelt waarom deze dag wat hem betreft nodig is. ,,Vanuit de popcentrale merkten we dat er echt enorm veel muzikanten zijn in de regio, maar dat zij allemaal tegen heel veel dezelfde zaken aanlopen. Ze vragen zich af hoe ze aan optredens komen, hoe ze met een boekingskantoor in aanraking komen of hoe ze geïnspireerd blijven. Die vragen kwamen telkens weer terug. Daar wilden wij iets aan doen.”

  1. Gigantische muurschildering op De Gravenhorst: ‘Het wordt een uitdaging’
    PREMIUM

    Giganti­sche muurschil­de­ring op De Graven­horst: ‘Het wordt een uitdaging’

    Een reusachtige muurschildering van 11 bij 9 meter met daarop twee kinderen die door een sleutelgat kijken naar een foto uit 1903. Daarmee wordt volgende maand de kopgevel van wooncomplex De Gravenhorst in Dordrecht versierd. Het is het slotstuk van de ingrijpende renovatie van het gebouw, maar voor restauratieschilder Inge Modderkolk de eerste buitenmuurschildering van dit formaat. ,,Het wordt een uitdaging’’, vertelt ze.