Volledig scherm
Belangstellenden komen aan bij de bijeenkomst in de Ontmoetingskerk. © ANP

Driehonderd mensen zoeken steun bij elkaar tijdens bijeenkomst na gezinsdrama

De Ontmoetingskerk stroomde vanavond vol belangstellenden die steun bij elkaar zoeken na het familiedrama in de Dordtse wijk Sterrenburg. Zeker 300 mensen kwamen op de bijeenkomst af.

Scholieren, buurtbewoners, kennissen van de slachtoffers: allemaal hebben zij iets gemeen. Ze zijn geraakt door het gezinsdrama dat zich gisteravond op een paar honderd meter van de kerk afspeelde. 

Voor de ingang van de Ontmoetingskerk valt een groepje mensen elkaar in de armen. Ze hebben samen verdriet, willen hun gevoelens uiten. Het is precies daarom dat de gemeente besloot deze bijeenkomst te houden, in samenspraak met de betrokken scholen en vv Wieldrecht, waar de moeder en één van de meisjes voetbalden. 

Ook de scholen van de meisjes en het college waaraan de moeder van het gezin studeerde staan stil bij de tragische gebeurtenis. Er worden herdenkingsplekken ingericht en is extra zorg waar nodig. Op verschillende voetbalclubs wordt naar aanleiding van het familiedrama een minuut stilte gehouden. Ook tijdens de gemeenteraad in Dordrecht werd een minuut bij de slachtoffers stilgestaan.

Bij het schietincident kwamen een vader (35), moeder (27) en twee kinderen (12 en 8) om het leven. De vader, politieman van beroep, is de schutter.

  1. Van wit-roze spekblokken tot vozen op de ligwei, herinneringen aan het buitenbad van De Hoge Devel
    PREMIUM

    Van wit-roze spekblok­ken tot vozen op de ligwei, herinnerin­gen aan het buitenbad van De Hoge Devel

    Het nieuws dat het buitenbad van De Hoge Devel in Zwijndrecht met de verbouwing van het zwembad na 55 jaar verdwijnt, riep talloze verontwaardigde reacties op. Jan van Geloof (66), Hendrik Boer (75) en Wouter Eenhoorn (65) halen herinneringen op aan ‘hun bad’. Het snoepkraampje van het Develpaviljoen bijvoorbeeld, badjuffrouw Ali en bussen vol Rotterdammers die op bezoek kwamen.