De Hogeschool Rotterdam was doelwit van ernstige bedreigingen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Hogeschool Rotterdam was doelwit van ernstige bedreigingen. © HR

Dreiging met bloedbad op Hogeschool Rotterdam: ‘Ik pak jullie docenten, decanen en studenten’

RECHTSZAAKDe Hogeschool Rotterdam is in november van dit schooljaar ernstig bedreigd. De onderwijsinstelling ontving een chat en mail waarin de afzender een ‘bloedbad’ aankondigde. In het gebouw werden direct veiligheidsmaatregelen genomen, terwijl de politie een verdachte oppakte in Papendrecht. M.R. (49) verscheen vrijdag voor de rechter. 

 1. Stalker belt en bericht ex-vriendin zo’n duizend keer: ‘Ja, dat zijn er best veel’
  PREMIUM

  Stalker belt en bericht ex-vrien­din zo’n duizend keer: ‘Ja, dat zijn er best veel’

  Het stuklopen van zijn liefdesrelatie was begin dit jaar bijzonder lastig te verkroppen voor een Alblasserdammer. De 32-jarige K. E. belde in drie maanden tijd liefst 521 keer naar zijn ex-vriendin, stuurde haar 278 sms’jes en 161 WhatsAppberichten én 33 boodschappen via Facebook. ,,Terwijl zij maar zestien keer terugbelde en vijf keer sms’te. Stalking’’, aldus het Openbaar Ministerie.
 2. Dordtse zwagers vrijgesproken van reeks branden: ‘Aanwezigheid in de buurt onvoldoende bewijs’
  PREMIUM
  RECHTSZAAK

  Dordtse zwagers vrijgespro­ken van reeks branden: ‘Aanwezig­heid in de buurt onvoldoen­de bewijs’

  Zelf ontkenden ze in alle toonaarden dat ze verantwoordelijk waren voor drie achtereenvolgende brandstichtingen op 30 januari in de Dordtse wijken Krispijn en Crabbehof. De zwagers Michel H. (36) en Charles U. (29) vonden donderdag de rechters aan hun zijde. Die spraken de mannen vrij, maar veroordeelden ze wel tot een fikse gevangenisstraf omdat ze elders voor eigen rechter hadden gespeeld.