Bij de bouw van nieuwbouwwijken in de regio wordt al rekening gehouden met het feit dat aardgas niet langer als warmtebron kan worden gebruikt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de bouw van nieuwbouwwijken in de regio wordt al rekening gehouden met het feit dat aardgas niet langer als warmtebron kan worden gebruikt. © Victor van Breukelen

Drechtsteden: over tien jaar 12.000 huizen van het aardgas af (en het liefst twee keer zoveel)

Minimaal 12.000 woningen moeten in 2030 functioneren zonder aardgas. Dat stellen de gemeenten in de Drechtsteden in hun voorlopige Regionale Energie Strategie (RES) die binnenkort aan het Rijk wordt aangeboden. Ook wordt onderzocht of zonneparken langs de A15, A16 en bij Kijfhoek in Zwijndrecht haalbaar zijn.

  1. Deze foto van de Grote Kerk hield de gemoederen bezig, want wanneer is ‘ie eigenlijk gemaakt?
    PREMIUM
    DORDT EIGEN-AARDIG

    Deze foto van de Grote Kerk hield de gemoederen bezig, want wanneer is ‘ie eigenlijk gemaakt?

    In de Facebookgroep ’t Dordrecht van toen staan vaak foto’s waarvan gevraagd wordt waar en wanneer die gemaakt zijn. De groep heeft meer dan 16.000 leden en er staan 23.000 foto’s in. Zo ook een fraaie luchtfoto van de Grote Kerk en omgeving. Harm Alting, die de foto plaatste, uit de collectie van Roel Dijkstra, gemaakt door Bart Hofmeester, vroeg zich af wanneer die was gemaakt. Zou dat in de jaren 30 zijn, of in 1963?