Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Dordtse VVD blijft hameren op boerkaverbod

Het Dordtse gemeenteraadslid John van der Net (VVD) blijft hameren op handhaving van het boerkaverbod.

In nieuwe vragen aan burgemeester en wethouders wil hij weten of het verbod in de bussen van QBuzz en in openbare ruimtes, zoals de Stadswinkel, nageleefd wordt. Op eerdere vragen van Van der Net kwam het antwoord dat het Albert Schweitzer ziekenhuis dat niet doet.

,,Ziekenhuizen worden vrijplaatsen die zich blijkbaar niets hoeven aan te trekken van een democratisch recht’’, vindt de politicus, die verder stelt dat dit 'ernstige gevolgen voor de rechtsstaat' kan hebben. Het boerkaverbod geldt sinds 1 augustus.

Hij dringt er op aan om met QBuzz in gesprek te gaan als die busmaatschappij weigert te handhaven in de bus. Ook is hij benieuwd naar het protocol van de gemeente, mocht die niet handhaven in openbare gebouwen.

,,We doen dit niet om mensen te pesten, maar er is op democratische wijze in de Tweede Kamer bepaald dat we dit niet in ons land willen hebben. Als iedereen dat op zijn eigen manier uitvoert, wordt het een chaos’’, aldus Van der Net eerder.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Van wit-roze spekblokken tot vozen op de ligwei, herinneringen aan het buitenbad van De Hoge Devel
    PREMIUM

    Van wit-roze spekblok­ken tot vozen op de ligwei, herinnerin­gen aan het buitenbad van De Hoge Devel

    Het nieuws dat het buitenbad van De Hoge Devel in Zwijndrecht met de verbouwing van het zwembad na 55 jaar verdwijnt, riep talloze verontwaardigde reacties op. Jan van Geloof (66), Hendrik Boer (75) en Wouter Eenhoorn (65) halen herinneringen op aan ‘hun bad’. Het snoepkraampje van het Develpaviljoen bijvoorbeeld, badjuffrouw Ali en bussen vol Rotterdammers die op bezoek kwamen.