Volledig scherm
Webshops die de stap maken naar een echte winkel in Dordrecht. Op de foto: Claire Schuyff voor haar etalage van Bluebirds in the Backyard op de Voorstraat. © Ilse van Driel

Dordtse vintage-store en lunchcafé Bluebirds in the Backyard sluit drie weken voor verhuizing

De Dordtse vintage-store en lunchcafé Bluebirds in the Backyard is zaterdag 15 juni voor het laatst open op de huidige locatie op de Voorstraat. Daarna verhuist de zaak naar het monumentale Huis Roodenburch aan de Wijnstraat.

Op 5 juli opent Bluebirds daar een nieuwe winkel met horeca. Op de bovenverdieping komt een warenhuis in vintage woonaccessoires en cadeaus, bloemen en planten. In het restaurant komen een tuinkas met flexwerkplekken en ruimte voor workshops en vergaderingen.

Ook twee van de vier stijlkamers in Huis Roodenburch worden straks gebruikt voor vergaderingen, recepties, lezingen en als podium. Beneden in het souterrain komen winkel- en werkruimte en een koffiebar met speelplek. Daar maakt ook House of Music uit de Visstraat een doorstart onder de nieuwe naam Music Department.

‘Planten adopteren’

De tuin wordt eerst gebruikt als kweektuin. Later komt er een terras en wordt het een stiltetuin. De eigenaren van Bluebirds zoeken grote planten om te 'adopteren' voor op de nieuwe locatie. Bij Bluebirds zijn onder andere mensen werkzaam die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!