De Dordtenaar kon worden opgepakt na een achtervolging door de wijk Stadspolders.
Volledig scherm
De Dordtenaar kon worden opgepakt na een achtervolging door de wijk Stadspolders. © Politie Dordrecht

Dordtse veelpleger ingerekend na achtervolging door Stadspolders

Een 42-jarige veelpleger uit Dordrecht is in de nacht van donderdag op vrijdag opgepakt na een achtervolging door Stadspolders. De man had zichzelf eerder toegang verschaft tot een begeleid wonen-locatie in die wijk. Dat meldt de politie. 

De agenten waren net klaar met een inzet in Papendrecht toen ze werden opgeroepen voor een verdachte situatie in de Dordtse wijk Stadspolders. Op het moment dat de agenten op het adres aankwamen, wilde de verdachte net het pand verlaten. Ze herkenden hem meteen, zo schrijven ze in een bericht over de aanhouding. ‘Het is een bekende die leeft door bij alles en iedereen in te breken om maar wat geld te krijgen.’ 

Volgens de politie was de man al enkele weken sporadisch actief in de wijken Stadspolders en Dubbeldam. ‘Hij sluipt dan overal naar binnen en steelt vervolgens alles wat los en vast zit. Nu is hij er gloeiend bij.’ Maar ook de verdachte had door dat de politie inmiddels ter plaatse was en rende het pand weer in, op zoek naar een andere uitweg. 

De man wist te ontkomen via een raam, waarop de agenten de achtervolging inzetten. Aan de Merbau vluchtte de verdachte een tuin in. Met behulp van een politiehond kon de Dordtenaar alsnog worden opgespoord. Hij had zich verstopt op een balkon van een van de woningen. De man is meegenomen naar het cellencomplex. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!