,,Ik ben diep, diep geschokt”, zegt Sandro Kortekaas, samensteller van de expositie.
Volledig scherm
,,Ik ben diep, diep geschokt”, zegt Sandro Kortekaas, samensteller van de expositie. © Sandro Kortekaas

Dordtse regenboogvlag wéér doelwit van vandalen: ‘Ik ben diep, diep geschokt’

Op de laatste dag van de expositie No Land For Love, een tentoonstelling over de positie van LHBTI-asielzoekers, is opnieuw geprobeerd een regenboogvlag in brand te steken. Dit is het zoveelste incident in een week tijd. ,,Ik ben diep, diep geschokt”, zegt Sandro Kortekaas, samensteller van de expositie. 

De vlaggen hangen voor de expositieruimte aan de Dordtse Spuiboulevard. Daar is tot vandaag de expositie No land for love te zien, over de positie van LHBTI-asielzoekers in Nederland, in het kader van ‘Een roze ode aan de synode’. ‘Gisteren was het gelukkig een rustige dag, maar vrijdag waren er maar liefst drie incidenten waarbij passanten openlijk de regenboogvlag vernielden, verscheurden en bespuugden. Er was zelfs een voorbijganger die met een stortvloed aan bijbelteksten duidelijk maakte dat onder andere LHBTI verantwoordelijk is voor het einde der tijden’, schrijft Kortekaas op zijn Facebookpagina. Woensdag waren ook al regenboogvlaggen in brand gestoken en verscheurd. Vandaag is dus een poging tot brandstichting gedaan bij een van de regenboogvlaggen.

Kortekaas geeft aan het er niet bij te laten zitten. Hij gaat maandagochtend aangifte doen van het incident en zegt contact te hebben gehad met Kitty Kruger van GroenLinks. ,,Ze gaan het dinsdag in de raadsvergadering meenemen.” 

On-Nederlands

,,Het is een met respect gemaakte expositie, daarvoor verwacht je respect terug. Wat er nu gebeurt is on-werkelijk, on-acceptabel maar ook on-Nederlands”, zegt de geschokte Kortekaas.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!