Volledig scherm
Het camerasysteem van de Dordtse rechtbank wordt onder de loep genomen. © Peter Koster/AD

Dordtse rechtbank voorzien van nieuwe camera’s

De rechtbank in Dordrecht wordt de komende maanden voorzien van een nieuw en meer uitgebreid camerasysteem. Omwonenden zijn op de hoogte gesteld met een brief.

Aan de gevel aan het Steegoversloot en aan de zijkant van het pand in de Doelstraat komen acht camera's te hangen. Ook in het gebouw wordt het camerasysteem onder de loep genomen. ,,Er komen nieuwe camera's en mogelijk komen ze op andere, meer strategische plekken te hangen”, vertelt een woordvoerder van de rechtbank. De camera's nemen betere beelden op dan de huidige, maar worden zo ingesteld dat ze geen beelden van woningen of bedrijven opnemen.

Quote

Er is geen directe aanleiding in verband met de veiligheid of iets dergelijks

Woordvoerder rechtbank

,,De camera's waren aan vervanging toe, zie het als een meerjareninvestering. Er is geen directe aanleiding in verband met de veiligheid of iets dergelijks.” Aan de buitenkant van de rechtbank worden bordjes geplaatst om mensen te attenderen op het cameratoezicht.

Naast de camera's, worden ook de brandmeldcentrale en de ontruimingsinstallatie van de Dordtse rechtbank aangepakt. De werkzaamheden nemen ongeveer een half jaar in beslag en worden rondom de rechtszittingen uitgevoerd.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!