Lisette Beekhuis en Nick La Gije uit Dordrecht deden mee aan het WK paalsport.
Volledig scherm
Lisette Beekhuis en Nick La Gije uit Dordrecht deden mee aan het WK paalsport. © Cor de Kock

Dordtse paalsporters na WK: ‘Trots op wat we hebben neergezet’

Dordtenaren Nick La Gije en Lisette Beekhuis stonden afgelopen weekend op het WK paalsport in Montreal, Canada. Hoewel de atleten geen medailles in de wacht sleepten, kijken ze trots terug op het avontuur.

Nick eindigde bij de mannen op een zevende plek. Lisette werd elfde bij de vrouwen. De Nederlandse ploeg ging met vijf medailles naar huis, op andere onderdelen. ,,We zijn allemaal trots op wat we hebben neergezet”, vertelt Nick vanuit Canada. Hij blikt terug op een fantastisch weekend. ,,We zijn er allemaal voor elkaar geweest, ook als we zelf nog een beetje gespannen waren voor ons optreden.”

De optredens van Nick en Lisette zijn terug te vinden in onderstaande livestream. Tekst gaat door onder de video.

De twee Dordtse paaldansers werden beste maatjes door hun sport en trainden in de aanloop naar het WK veel samen. ,,We moedigen elkaar aan. Niemand begrijpt wat je doormaakt. Hij wel. Familie zegt: ‘Ga genieten, je kan het wel.’ Dat is lief bedoeld, maar wij weten pas echt precies van elkaar wat we nodig hebben’’, zo legde Lisette hun vriendschap uit in een eerder interview.

Rust na inspanning

De komende tijd kunnen de sporters ontspannen, voor ze zich weer volop storten op trainen. ,,We gaan nu even genieten van vrije tijd, van vakantie. Eventjes niet trainen, eventjes niet alles moeten en overal op moeten letten.” Nick maakt momenteel een rondreis door Canada. De rest van het team vliegt vandaag weer richting Nederland. 

De atleten kunnen na hun inspanning even rusten, voor ze zich weer storten op trainen.
Volledig scherm
De atleten kunnen na hun inspanning even rusten, voor ze zich weer storten op trainen. © Cor de Kock

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!