Dordtse intocht Sinterklaas probleemloos verlopen, politie houdt pro- en anti-Zwarte Pieten uit elkaar

VIDEODe demonstratie van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) bij de Sinterklaasintocht in Dordrecht is zaterdagmiddag probleemloos verlopen. Er was weliswaar ook een groep pro-Zwarte Pieten op de been bij het protestvak, maar die hield het bij zingen en het opsteken van middelvingers. Er is één arrestatie verricht.

KOZP was met 25 mensen aanwezig in een speciaal voor hen vrijgemaakte protestvak aan de voet van de Grote Kerk. Zij hadden protestborden bij zich en een spandoek met de tekst ‘Dordt kan het. In 2020 Zwarte Pietvrij’. Zij mochten van de gemeente en de politie dat vak niet verlaten en daar hielden de protestmakers zich aan.

  1. Organisatie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtingen’
    PREMIUM

    Organisa­tie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtin­gen’

    Vergeefs gekomen bezoekers, die zich wezenloos zoeken en er niets van begrijpen. Handelaren die zich herinneren hoe ze eerder onder erbarmelijke omstandigheden hun spulletjes wel aan de man mochten brengen. Dordtse ondernemers, die vrezen dat de stad veel goodwill verspeeld heeft. Onbegrip alom voor de afgelasting van de Dordtse kerstmarkt zaterdag en zondag. Maar organisator Gerben Baaij en burgemeester Wouter Kolff zijn er heilig van overtuigd dat het niet anders kon.